• E-post: info@nybrostrand.se;      Swish: 1232 164 648;      Bankgiro: 5419-2562

Nybrostrandsmästerskapet i Golf 2015.

I år var det nytt deltagare rekord. Det var 21 damer och 25 herrar som gjorde upp om vilka som skulle få titulera sig som mästare. Tyvärr saknades deltagare i Juniorklassen även i år

Tävlingen spelade som vanligt på vår vackra Golfklubb, som i år fått några nya trevliga inslag på banan. Med de nya miljömässiga inriktningen YGK tagit beslut om så har flera ytor försetts med Honungsbin, Grisar och två sorters får. Banan kommer att inför nästa år att utvecklas ytterligare i den miljömässiga inriktningen.

Vädret den aktuella dagen var som så många andra dagar denna sommar molnig med risk för regn. Det kom någon liten skur men golfare är ett tåligt släkte när det gäller väder.

Man kan spela golf på många olika sätt det vi valt heter Slaggolf vilket innebär man räknar hur många slag men har på varje hål med ett max antal beroende på vilken längd det är på det aktuella hålet och summerar totalen och drar ifrån handicapet (vilket är ett värde som motsvarar spelarens skicklighet) den med minst antal slag vinner.

I tävlingen arrangerade vi även en tävling i tävlingen där det gällde att slå e boll från 100 meters håll så nära hålet som möjligt. Närmast hål för damer Carina Lindroth-Broman och för herrar Jim Ewaldh.

Under tiden resultatet räknades ut så sjöng alla deltagarna vår fina Nybrostrandsvisa som vi hoppas blir en tradition.

Vinnare i damklassen blev Eva Christersson 68 slag och i herrklassen Hans Blohmé-Jönsson 70 slag.  Bilder finns under fliken bildarkiv.

Nybromästare 2015

 

 

 

 

// Tävlingsledaren

Lämna ett svar