• E-post: info@nybrostrand.se;      Swish: 1232 164 648;      Bankgiro: 5419-2562

Midsommar på Nybro strand.

Midsommar på Nybro strand.

Bilder
Dagen börjar med att hämta björke till Midsommarstången. Styrelsen samlas på ängen vid Scoutstugan där vi reser tält och klär midsommar stången. Tältet är ett måste av flera orsaker , dels för att hysa elektroniken till våra spelemän och att förvara lotterivinsterna samt sist men inte minst skydd för den obligatoriska regnskuren!!!!! Stången är pyntad och klar kl. 12 då vi med förenade krafter reser den. I år fick vi hjälp av en mormor och hennes dotterdotter, tack till er.
Folk börjar strömma till vid två tiden med medhavd kaffekorg med tillbehör. Georg, vår för i år utsedde dans och lekledare, testar musikanläggningen och stämmer av ljudet med våra spelemän Jan-Åke Thånnander på dragspel och John Erik Sjöberg på fiol.
Det tillströmmande folket kommer från många ställen utanför Nybrostrand. Ett par kom från Sheffield i England, andra kom från Kalmar, Malmö, Ystad, Stockholm och Mjölby. Vi ställde lite frågor till några som var där om hur många gånger de varit på Midsommar på Nybrostrand. Svaren varierade från deras egen barndom och nu med eget barn, andra var där för första gången.
När väl dansen satte i gång kom den obligatoriska regnskuren, en paus uppstod. Några av de ca 450 personerna som var där gick i väg men merparten stannade kavar. Efter regn kommer sol och dans och lekar fortsatte till dess nästa regnskur kom.
Vi i styrelsen hoppas att ni fick en trevlig stund med oss och att festligheterna fortsatte i god stämning på annan plats.
// Styrelsen

Lämna ett svar