• E-post: info@nybrostrand.se;      Swish: 1232 164 648;      Bankgiro: 5419-2562

Byalaget vinprovning 2015

Tack Mats för en fantastisk resa i vinets Frankrike.

Vi fick prova tre vita, två mousserande och tre röda viner. Till det fanns en tallrik med smått tilltugg som passade till de olika vinerna. De av oss som var med från styrelsen uppfattad det som att det var en trivsam stämning och det blev till och med en eftersits där många satt kvar och pratade.

Vinerna var:

Sancerren Les Pierris för 149 kr går bra till färska skaldjur och lättare fiskrätter med milda lena smaker. Även syrlig Chevreost.

Chablisvinet Brocard Premier Cru Montee de Tonnere för 219 kr fungerar också bra till färska skaldjur och musselsoppa och milda gärna eleganta fiskrätter, inklusive lax.

Alsacevinet Jean Biecher Grand Cru Riesling för 119 kr är perfekt till varmrökt lax eller rökta räkor. Fungerar även med vanligt tillagad färsk lax.

Det röda Crozes-Hermitage Domaine Habrard för 119 kr går väl ihop med klassisk lammstek eller smakrika rätter av ljust kött, som fläsk eller fågel.

Cotes du Rhone Villages Cycliste för 89 kr är  även det gott till stekar av lamm eller nöt, men även mustiga grytor av dito kött.Bordeauxvinet Chateau Mancedre som kostade 155 kr var det fylligaste röda och passar bäst till smakrika rätter av nöt, lamm eller vilt. Gärna tillsammans med feta såser, rotfrukter och svamp.

Lämna ett svar